Opleiding-Nagelstyliste.info

Studiekeuze hulp Nagelstyling

Nagelstyliste worden

Nagelstyliste is een vrij, creatief, sociaal, veelzijdig en flexibel beroep, daardoor voor velen zeer aantrekkelijk. Je kunt na een praktijkgerichte opleiding nagelstyliste meestal direct aan de slag als nagelstyliste in de nagelbranche bij een manicure, pedicure of nagelsalon, bij een schoonheidssalon, wellness centrum, kapsalon, zonnestudio of je kunt je eigen nagelstudio beginnen.

Door de (wereldwijde) vergrijzing verwacht men een enorme groei voor wellness en anti aging bedrijven. De groeiverwachting van de nagelbranche geeft het beroep nagelstyliste nog eens extra aantrekkingskracht.

Het vakgebied van de nagelstyliste is door voortdurende innovatie de afgelopen dertig jaar zeer volwassen geworden; nagelstyling kent een aantal basis systemen, heel veel verschillende technieken, en heel veel merken waarvan het aanbod aan hand- en nagelverzorgingsproducten zeer uitgebreid is.

De eerste afweging die je moet maken is wil ik dit en kan ik dit. Nagelstyling is letterlijk het vormgeven van kunstnagels, ga voor jezelf na of je gevoel hebt voor vormgeving en kleur. Ben je sociaal ingesteld, het is belangrijk om te praten met de klant tijdens een nagelbehandeling. Gun je jezelf de tijd om je na de opleiding tot nagelstyliste verder te ontwikkelen, door stage te lopen of door workshops en trainingen te volgen.

Een goede professionele nagelstyliste heeft veel gevoel voor vormgeving en kleur, is sociaal ingesteld, blijft zich ontwikkelen en bouwt op die manier praktijkervaring op.

De tweede afweging die je moet maken is of je het vak nagelstyliste wilt gaan uitoefenen als zelfstandig ondernemer; ambulant of door het openen van een eigen nagelstudio. In het laatste geval liggen de eisen voor de opleiding nagelstyliste veel hoger. Wil je namelijk je eigen nagelstudio openen dan zal niet alleen het aantal diensten dat je gaat aanbieden uitgebreid moeten zijn, je zult ook iets moeten weten van bedrijfsvoering, marketing etc. Denk hier aan bijvoorbeeld aan een praktijkgerichte opleiding allround nagelstyliste in combinatie met cursus zelfstandig ondernemer en marketing.

In alle andere gevallen kun je veel simpeler beginnen en je kennis en technieken langzaam uitbreiden. Denk aan een praktijkgerichte basis opleiding nagelstyliste waarna je je kennis kunt uitbreiden met aanvullende workhops en trainingen.

De juiste keuze voor een opleiding nagelstyliste kun je maken als je voor jezelf weet wat je doel is; wil je hobbymatig bezig zijn of wil je van het vak nagelstyliste echt je beroep maken. In dat laatste geval is belangrijk dat de opleiding nagelstyliste die je kiest een praktijkgerichte opleiding is en ga na je opleiding nagelstyliste stage lopen om praktijkervaring op te doen.