Opleiding-Nagelstyliste.info

Studiekeuze hulp Nagelstyling

Nagelstyling Opleiders

Het aanbod in nagelstyliste opleidingen is groot, van wereldmerken en hun importeurs, beroemde nagelstylisten, nagelstudio's, nagelgroothandels en distributeurs, scholen tot en met thuisstudies.

De prijs, de inhoud, de kwaliteit van het onderwijs en de gebruikte materialen in het cursuspakket van de opleiding nagelstyliste bij de verschillende opleiders loopt sterk uiteen.

Gebruik voor iedere opleiding nagelstyliste die je op het oog hebt -ook voor de meest erkende-, de Checklist Studiekeuze, dan weet je meestal snel waar je aan toe bent.

Onderstaand een overzicht van typen nagelstyliste opleiders, hun niveau en erkenning voor een certificaat of diploma nagelstyliste en een -zeer ruime- prijsindicatie.

★ Wereldmerken en hun Importeurs

Erkenning ★★★★★ Prijzen van € 2000,- tot € 6000,-

Er zijn vijf grote fabrikanten van nagelproducten in de wereld die tientallen merken en producten onder zich hebben. De meeste fabrikanten hebben in Nederland een importeur die tevens de officiële opleiding nagelstyliste voor één of meerdere merken verzorgt.

De twee bekenste namen zijn O.P.I. en CND.

★ Top Nagelstylisten

Erkenning ★★★★★ Prijzen van € 1000,- tot € 3000,- / Masterclasses en workshops van € 200,- tot € 600,-

Wie wil het vak nagelstyliste niet leren van een echte pro? In een vak dat zo breed en uitgestrekt is wordt je niet zomaar bekend, kom je niet zomaar op televisie of win je niet zomaar elke prijs met iedere competitie die je kunt bedenken, dan moet niet alleen wat kunnen maar ook erg van het vak nagelstyliste houden. Een opleiding, cursus of workshop nagelstyling die je hebt gevolgd bij een zeer ervaren, beroemde of meervoudig prijswinnende nagelstyliste is niet niet alleen goed voor je kennis en kunde op het gebied van nagelstyling, het staat ook goed op je cv.

Bekende Nederlandse nagelstylisten zijn Tilly uit Amsterdam, KiKi uit Rotterdam, Wendy Vink uit Moergestel en Pepijn Borrèl uit Veghel. Bekende buitenlandse nagelstylisten die met grote regelmaat masterclasses komen geven in ons land zijn David Fowler, Tom Bachik, Lee Ann Smith.

★ Nagelstudio's

Erkenning van ★ tot ★★★★ Prijzen van € 500,- tot € 3000,-

Een nagelstudio staat het dichtst bij de praktijk, de ideale plek om praktijkervaring op te doen door middel van een stage. Geeft de nagelstudio ook een opleiding of een cursus nagelstyliste dan weet je met behulp van de checklist studiekeuze opleiding nagelstyliste snel of je aan het juiste adres bent.

Hoe langer de nagelstudio bestaat, hoe groter de aanwezige praktijkervaring en hoe meer er valt te leren.

In de nagelbranche zit de de productkennis bij de fabrikanten maar de praktijkkennis bij de nagelstylisten in de nagelstudio. Een nagelstudio vervult in het opleidingsproces een zeer belangrijke rol.

★ Kleine merken en hun importeurs

Erkenning van ★ tot ★★★★ Prijzen van € 500,- tot € 3000,-

Er zijn heel veel kleine merken die op dezelfde manier werken als de grote fabrikanten en of zelf, of via een importeur de opleiding nagelstyliste verzorgen. De kwaliteit van de verschillende merken kan sterk variëren, er zitten hele goede merken tussen maar ook hele slechte.

Gebruik hier zeker de checklist studiekeuze opleiding nagelstyliste.

★ Scholen

Erkenning ★ tot ★★ Prijzen van € 500,- tot € 1500,-

Er zijn hier en daar wel een aantal scholen of schoolinstellingen (uiteraard met CRKBO label) die een opleiding nagelstyliste verzorgen, maar het zijn er op dit moment nog erg weinig. Alles staat of valt met de (praktijk)ervaring van de docent en de kwaliteit van de materialen waar je mee gaat werken.

Gebruik hier zeker de checklist studiekeuze opleiding nagelstyliste.

★ Nagelgroothandels en distributeurs

Erkenning ★ Prijzen van € 500,- tot € 1500,-

De functie van nagelgroothandels en distributeurs is het -meestal voor meerdere merken tegelijkertijd- doorgeven van producten. Merken en producten zullen klakkeloos vervangen worden door andere als ze niet lopen of als er bijvoorbeeld problemen zijn met leveringen. Nagelgroothandels en distributeurs moeten producten blijven doorgeven anders hebben zij simpelweg geen bestaansrecht.

Nagelgroothandels en distributeurs hebben de afgelopen jaren vreemd genoeg veel opleidingen verzorgd. De komst van grotere partijen in de markt bevestigen duidelijk het beeld dat onderwijs niet tot de dienstverlening van deze partijen behoort.

★ Thuisstudie, DVD's en onderwijs via het internet

Erkenning Geen Prijzen van gratis tot € 750,-

Zonder toezicht is de kans groot dat je jezelf allerlei verkeerde handelingen gaat aanleren die je er later niet meer uit krijgt, ook niet op een praktijkmiddag. Het gemiddelde prijsniveau is veel lager dan een cursus of opleiding nagelstyliste bij de opleiders die hierboven staan vermeld. Aan het theorie gedeelte zal het niet liggen en overdracht van productkennis is nog mogelijk, maar er ontbreken te veel factoren die belangrijk zijn. Heb je van nature veel gevoel voor vormgeving en kleur, dan kun je misschien best ver komen via deze weg.